V četrtek, 28. marca 2024 je na šoli potekala pribljubljena in zanimiva obogatitvena dejavnost, naravoslovno popoldne. Obiskovalci so v velikem številu obiskali razstavo eskotičnih živali, ki smo jo gostili v avli, zelo lepo pa so bile obiskane tudi dejavnosti, ki smo jih pripravili za prijavljene učence.

V sodelovanju z društvom Bioexo je bilo v avli na ogled kar nekaj eksotičnih živali, o katerih so se obiskovalci lahko podrobno pogovorili s člani društa, ki se na te živali še posebej spoznajo.

Učenci so se lahko udeležili še naslednjih dejavnosti:

a) delavnice z eksotičnimi živalmi, kjer so imeli učenci možnost nekatere od njih spoznati še podrobneje in imeti z njimi tudi stik,

b) predavanja o pticah, ki ga je izvedel Dare Fekonja in Prirodoslovnega muzeja Slovenije,

c) mikroskopiranja, ki ga je izvedla učiteljica naravoslovja Vesna Katarinačič,

č) zanimivih kemijskih poskusov, ki jih je učencem predstavila učiteljica kemije Marija Otoničar,

d) reševanja ugank in nalog v naravoslovni sobi pobega, ki jo je pripravila učiteljica biologije Julija Ržišnik,

e) kviza iz naravoslovja, na katerem se je pomerilo pet ekip učencev, ki ga je pripravil učitelj Milan Burkeljca

Veseli smo pozitivnih odzivov obiskovalcev in iskrene želje mnogih učencev, da si tovrstnih dogodkov želijo še več.

———————————————————-

Obvestilo pred začetkom zbiranja prijav:

V četrtek, 28. 3. 2024 bomo imeli na šoli naravoslovno popoldne, ki ga izvajamo v okviru programa obogatitvenih dejavosti. Dejavnoti in delavnice, ki jih pripravljamo, bodo namenjene zainteresiranim učencem od 5. do 9. razreda. Pripravljamo: razstavo eksotičnih živali in delavnico; predavanje o pticah; delavnico mikroskopiranja; delavnico kemijskih poskusov; sobo pobega na temo naravoslovja; kviz iz naravoslovja.

Do ponedeljka, 18. 3. 2024 zbiramo prijave (obvezna je prijava na dejavnost).

Naravoslovno popoldne 2024, obvestilo in prijavnica (zainteresirani učenci so jo na papirju že dobili v šoli, lahko tudi natisnete)

Prijavnica na sobo pobega 2024

Prijavnica na kviz o naravoslovju 2024

Na šoli pa bomo gostili tudi razstavo eksotičnih živali (Bioexo), ki pa si jo boste lahko brezplačno ogledali vsi. Več informacij o tem objavimo v kratkem. Program bomo lahko izvedli v takšni obliki, ker bo sofinanciran s strani šolskega sklada.