V petek, 3. februarja 2017, je na naši šoli potekal medobčinski otroški parlament. Dan se nam je začel ob 8.30, ko smo pripravili sprejem za učence šol iz domžalske regije. Skoraj vse šole so se odzvale povabilu in se udeležile parlamenta.

V veliko čast in veselje si štejemo, da se je dogodka udeležila tudi predsednica Zveze prijateljev mladine Domžale, ga. Ema Škrjanc Ogorevc.  Vsaka  šola je predstavila svoje dotedanje delo in ugotovitve na letošnjo osrednjo temo: otroci in načrtovanje prihodnosti.

Po predstavitvah je sledila malica. Najbrž smo si jo vsi zapomnili po piškotih in darilnih vrečkah.  Na malici smo se tudi bolje spoznali in spletli nove prijateljske vezi.

Nato smo se razdelili v tri skupine in vsak je odšel na eno delavnico. Delavnice so bile zabavne, na njih pa smo se naučili tudi, kako skrbeti za naš planet, kako izbirati prave odločitve ter doseči zastavljene cilje.

Po delavnicah je sledilo še potopisno predavanje Tomaža Humarja, mlajšega, srečanje pa smo zaključili s skupinskim fotografiranjem.

Rok Pečnik, 9. b

Pred prihodom gostov smo bili vsi kar malo živčni in polni pričakovanj. Ta mala nervoza je trajala nekje do konca predstavitve dela vseh šol, potem pa smo se vsi bolje spoznali in se tako tudi sprostili. Sledila je malica, ki je bila odlična, saj so bili priloženi tudi piškoti za posladkat in mala darilca, ki smo jih bili prav vsi veseli.

Nadaljevalo se je delo po skupinah, ki se mi je zdelo najzabavnejše in pa tudi zelo poučno. Sam sem bil na delavnici, ker smo podajali svoje pozitivne in pa tudi negativne argumente. V skupini smo odlično sodelovali in tako znali našteti ogromno argumentov.

Po tem smo se zopet zbrali v avli in predstavili svoje delavnice. Ugotovili smo, da smo se prav vsi odlično odrezali, se pri tem zabavali ter se ogromno novega naučili.

Sledil je težko pričakovani gost. Prav vsi smo ga tiho in z zanimanjem poslušali, kajti predstavil nam je eno svojih super izkušenj (pot s kolesom okoli sveta brez spremljevalne ekipe!), ki je bila zares zanimiva. Zastavili smo mu nekaj vprašanj, na katere je z veseljem odgovoril. Za konec pa smo se še malo posladkali s torticami in se vsi zadovoljni razšli.

Jan Keržič, 9. a

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji

Več o dogodku si lahko preberete tudi na spletni strani domzalec.si.