Za zadnji kolesarski izlet smo izbrali kar konkreten izziv (pravzaprav največji v vseh letih, odkar izvajamo to obogatitveno dejavnost) – na Jezersko oz. do Jezerskega vrha. Šest pogumnih in vztrajnih kolesarjev se je v soboto, 17. 6. 2023, podalo na pot.

Verjetno marsikdo ni točno vedel, kaj pomeni prekolesariti nekaj več kot 100 km in opraviti skoraj 1000 višinskih metrov. No, zdaj to vedo vsi in so zadovoljni ter ponosni nase. Bravo vsem fantom, ki so z dobro voljo in veliko vztrajnostjo ter s prijateljsko vzpodbudo opravili res lep izlet.

Za naslednje leto njihov mentor, Milan Burkeljca, že načrtuje naslednje lažje in težje izzive in tudi kolesarski vikend. Srečno vsem na vaših kolesarskih poteh tudi med počitnicami.

———————————————–

Najbolj vztrajni se ne dajo, čeprav že zelo diši po počitnicah. 15. junija 2023 je sledil še en kolesarski “napad” do Cerkelj na Gorenjskem. Tokrat nam je dogajanje popestrilo vreme. Doživeli smo kar konkretno poletno ploho, ohlajeni veter nas je pošteno osvežil, a mi se nikakor ne damo. Tudi z drugo skupino šestošolcev smo uspešno izpolnili cilj in se srečno vrnili v Mengeš, kjer nas je ponovno pozdravilo sonce.

Pri vasici Breg, po plohi, pod mavrico, v družbi kozic, 15. 6. 2023

——————————————————–

Kolesarčki se še ne damo. V zadnjem mesecu pouka bomo opravili še nekaj izletov (upamo) in tako uspešno zaključili sezono. Manjša skupina šestošolcev se je v petek, 26. 5. 2023, odpravila do Cerkelj na Gorenjskem.

Z mentorjem, učiteljem Milanom Burkeljco, so prekolesarili nekaj več kot 30 km. Čeprav razdalja ni bila prav velika, se je bilo potrebno kar potruditi in vztrajati na katerem od kratkih klančkov. Je šlo pa zelo hitro po klancu navzdol, v spodnji animaciji vam razrijemo največjo doseženo hitrost.