Drage učenke in učenci, spoštovani starši,

upam, da ste dobro in da ste vi in vsi vaši najdražji zdravi. Čas v teh dneh teče drugače, šola sameva, ulice so prazne … Kar težko verjamem, da smo že v četrtem tednu izobraževanja na daljavo.

Tako kot učitelji, verjetno tudi vi iz tedna v teden spoznavate, da je poučevanje in učenje na daljavo kar zahtevna reč. Zato si naše učiteljice in učitelji trudijo, da napredujete, da vam dajejo naloge na način, da jih zmorete opraviti čim bolj samostojno. Hkrati se zavedam, da brez velike pomoči in spodbude vaših staršev vse skupaj ne bi bilo izvedljivo.

V tem tednu bo izobraževanje na daljavo nekoliko drugačno. Vsak dan bomo izvedli dan dejavnosti. Učitelji bodo za vas pripravili različne vsebine s področja športa, kulture, naravoslovja in tehnike. Verjamem, da vam bodo vsebine zanimive in poučne, čeprav jih boste še vedno opravljali doma. V tem tednu torej ne bo vsebin, ki se povezujejo s poukom različnih učnih predmetov, za vas bo zadolžitev morda nekoliko manj, zato boste lahko izkoristili čas, da še malo nadoknadite delo za nazaj (če vam morda ni uspelo opravite vsega) in utrdite znanje.

Še vedno ne vemo, koliko časa bo potekalo izobraževanje na daljavo, šolsko leto pa se kar hitro bliža h koncu. Ker bo potrebno ocene na koncu tudi zaključiti, bodo učitelji v mesecu aprilu postopno začeli s preverjanjem, kako vam gre domače delo in kakšno je vaše znanje. To torej še ne bo ocenjevanje, kljub temu pa pomemben korak pred ocenjevanjem. Kako bo preverjanje potekalo, vas bodo učitelji obvestili, zagotovo pa jim boste morali posredovati kakšne rešene naloge, fotografije vaših izdelkov, morda se boste slišali po telefonu ali videli v živo prek video povezave.

Verjamem, da bomo skupaj zmogli premagati nadležni virus, samo malo bo še potrebno potrpeti in se držati navodil in priporočil strokovnjakov.

Prav lepo vas pozdravljam iz zapuščene in v tem trenutku nič prijetne šolske stavbe, ki tako kot jaz, komaj čaka, da se vrnete.

Milan Burkeljca, ravnatelj