V sredo, 30. 1. 2019, smo v KD Mengeš izvedli tradicionalno glasbeno prireditev Kdor vesele pesmi poje. V prvem delu so se predstavili pevski zbori, v drugem delu pa so naši učenci odigrali muzikal Spremeniva svet.

V sredo, 30. januarja 2019, je bila v kulturnem domu Mengeš že tradicionalna glasbena prireditev Kdor vesele pesmi poje, na kateri so se predstavili vsi šolski zbori OŠ Mengeš pod vodstvom Nataše Banko.

S svojim petjem so pevci otroškega in mlajšega mladinskega zbora navdušili polno dvorano obiskovalcev, ki niso ostali ravnodušni, prav nasprotno, z aplavzom so nagradili ves trud mladih glasbenikov.

V drugem delu večera je bila novost prireditve šolski muzikal SPREMENIVA SVET, za katerega je glasbo napisal Pavel Dolenc, verze pa nadobudna učenka Hana Bojanović Kokot iz OŠ Kranj.

 

Učenci mladinskega pevskega zbora so muzikal skupaj z vokalnimi solisti Tjašo Per, Mihom Škrlepom, Joštom Perom, Ulo Pečnik in Mašo Paš Šergan ter  z učenci igralci Luko Golobom Cerarjem, Petro Mušič, Taro Zrim Fabiani, Tio Rozman, Laro Ocepek, Laro Melloni in Riccardom Lucernom premierno uprizorili in si zaslužili močan aplavz občinstva.  V živo jih je spremljala skupina mladih glasbenikov: Matic Gmeiner Juntez, Katja Potočnik, Annemarie Glavič, Martina Špendl in Tevž Globokar.

V muzikalu so nastopali učenci od 4. do 9. razreda. Bil jim je v velik izziv in tudi v veliko zadovoljstvo. Vanj so vložili veliko časa in truda, saj združiti petje, ples in igro ni mačji kašelj.

Skozi vsebino muzikala so se soočali s težavami in radostmi, ki jih lahko prinese najstništvo, podoživljali so svoje tovrstne izkušnje ali razmišljali o tem, kako bi takšne problemske situacije sami reševali.

Priprave na izvedbo so potekale štiri mesece. Učenci so bili na vajah vedno bolj motivirani. Skupaj z učiteljico Mileno Osredkar so ustvarjali koreografijo, scensko postavitev in igro.  Na vajah pa ni manjkala tudi dobra volja, za katero je znal poskrbeti solist muzikala, naš Miha, ki nas je v zadnjih urah vaj, ko smo vadili muzikal, znal spraviti v smeh.

Nad vsem delom pa je bedela učiteljica Nataša Banko, ki ji delo z mladimi glasbeniki daje nove energije in ji hkrati odpira nova pevska obzorja. Delo je bilo naporno, občutki na odru pa nepopisni. Ena sama velika SREČA, trdi zborovodkinja uspešnih zborov na OŠ Mengeš.

Učenci si želijo ponovne uprizoritve, zato vsi upamo, da bo do nje tudi prišlo.

Ob tej priložnosti vabljeni vsi, ki si muzikala Spremeniva svet še niste ogledali.

 

Napisali: Nataša Banko in Milena Osredkar

 

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji.