V četrtek, 27. 2. 2020, je bil Kulturni dom Mengeš premajhen, da bi vsi, ki so prisostvovali prireditvi Kdor vesele pesmi poje, lahko sedeli. Številni nastopajoči so z bogatim in kvalitetnim nastopom navdušili obiskovalce.

Slišali smo vse tri šolske zbore, od najmlajšega otroškega do mladinskega zbora, ki se je letos predstavil z bolj zabavno zvrstjo glasbe. Pod vodstvom Nataše Banko in klavirske spremljave Teje Komar so izzvenele pesmi o sanjah, hrepenenjih, lepoti narave …, vse pesmi pa so poslušalce napolnile z mladostno energijo.

Poleg zborov so se s plesom in petjem pod vodstvom učiteljice Milene Osredkar  predstavili še učenci 4. razredov; Taja Majaron Vidaković, Neža Juvančič in Jona Kobler z blestečimi solističnimi vokali; Trio Maj, Jošt, Tjaša s pesmijo Cesarica, kjer so s petjem in glasbili dokazali nadpovprečne talente; šolska otroška folklorna skupina pod vodstvom Nike Mušič in Maruše Dimc (pod skrbnim mentorstvom  Boštjana Sveteta);  s svojo dovršeno koreografijo pod vodstvom Nuše Detiček so se predstavile še mengeške maržoretke; s tolkali in z električno kitaro sta blestela Matic Gmeiner Juntez in Luka Golob Cerar; z ritmičnim baletom sta navduševali Taja Majaron Vidaković in Adriana Milojević; z vrhunskim plesom pa prireditev zaključili članici plesne skupine iz plesne šole Miki Domžale Gaja Paš Šergan in Julija Zorman.

»Dovolite, da vaše sanje poletijo, držite se jih in naredite vse, kar je treba, da jih spremenite v resničnost!« pa so zaključne besede veznega besedila učiteljice Anje Kogovšek. Prireditev sta povezovali Lana Zorec in Zala Modec.