V četrtek, 11. 2. 2016, vas vabimo, da se nam ob 17.00 pridružite na potopisnem predavanju o Japonski. Vabljeni učenci in vsi, ki vas zanimajo potopisna predavanja. Vabilo na predavanje o Japonski

 

Predavanje bo izvedel Tomaž Hožič. Iz njegove predstavitve predavanja:

Z nahrbtnikom in odprtimi očmi na pot!
Pogled na Japonsko skozi oči popotnika, ki ga navdihuje vsakodnevna radovednost spoznavati zgodovinske, ter današnje znane in pogosto neznane značilnosti dežele vzhajajočega sonca.
Učitelj, informatik in fotograf predstavi vsebine, ki so zanimive tako učencem, kot tudi njihovim učiteljem.
Poučna in zabavna dopolnitev pouka o azijskih deželah!
Utrip nekaj najbolj poznanih japonskih mest bomo spoznali preko treh letnih časov. Potovanje pričnemo jeseni v pokrajini Kansai v nekoč cesarskih mestih Kyoto in Nara ter danes tretjem največjem mestu, Osaki.
Zimo bomo preživeli med stolpnicami in muzeji glavnega mesta Tokia, spomladi pa se sprehodili pod češnjami v njegovih parkih.
Za tem se vrnemo v pokrajino Kansai, kjer ponovno obiščemo Kyoto, ter preko Kobeja in mesta Himeji nadaljujemo do dveh tragičnih mest – Hirošime in Nagasakija.
Poleg osnovnih informacij o deželi spoznamo zanimivosti iz zgodovine, zgodbe samurajev, sedanjega vsakdanjega življena, običajev, prehrane, hitrih vlakov in robotov. Trajanje predavanja je od 60 do 90 minut.Ob zaključku so vprašanja zelo dobrodošla!
Slika v vrstici 1
O predavatelju:
Tomaž Hožič je informatik, učitelj in fotograf. Japonsko je obiskal v letih 2009, 2010 in nazadnje avgusta 2015 v skupnem trajanju 10-tih tednov. Zanimata ga tradicionalna, kot tudi sodobna Japonska in spoznano deli s poslušalci že od leta 2010 po vsej Sloveniji.
Predavanja so polna avtorjevih fotografij, predvsem pa doživetih vtisov, zanimivosti, podrobnosti, informacij ter spodbud. Ne manjka video in zvočnih posnetkov ter oprijemljivih spominkov.
Predavatelj spremlja kakovostne vire in si vseskozi nabira dodatna spoznanja o Japonski.